Sigma 120-400mm f/4,5-5,6 DG APO OS HSM za Canon

Šifra: / Na stanju

~ pozovite za cenu

Zahvaljujući sjajnim karakteristikama ovo je najtraženiji Sigmin super telezum objektiv za rad na otvorenom. Ovim objektivom dobijate solidan alat za snimanje sportskih fotografija, životinja i pejzaža. Snimanje iz velike udaljenosti nije problem za ovaj objektiv, čak ni iz ruke (bez stativa).

Tehnički detalji

Naziv proizvoda

120-400mm F4,5-5,6 DG OS HSM

žižna daljina

120-400 mm

Otvor blende

4,5-5,6

HSM bajonet

CA, NA, PA, SA, SO

Tehnologija objektiva

DG, APO, HSM, RF, OS, CONV

Prsten blende (za Nikon)

ne

Hibridni OS za Sony i Pentax

da

Kompatibilnost s telekonverterom

MF/MF (1,4x/2x)

Dijagonalni vidni ugao

20,4° - 6,2°

Konstrukcija objektiva

21 Lenses in 15 Groups

Najmanji otvor blende (F)

22

Najmanja fokusna udaljenost

150 cm

Najveće povećanje

1:4,2

Promer filtera (mm)

77 mm

Mere (promer x daljina) (mm)

oko 92,5 x 203,5 mm

Težina (g)

oko 1640 g

Uključen pribor

Dodatni pribor

UV filter, Polarizing Filter
DG objektivi, poput naših DC objektiva, savremena su generacija optike prilagođena digitalnim fotoaparatima. Odlikuju se tehnologijom antirefleksnih premaza sočiva i konstrukcijom koja sprečava reflekse sa senzora na zadnje sočivo objektiva. Osim što se time izbegava stvaranje dvostrukih slika, dobivaju se fotografije uravnoteženih i zasićenih boja. DG objektivi namijenjeni su zahtevnom i ambicioznom korišćenju digitalnih SLR fotoaparata sve do punog formata. Ovi objektivi osvetljavaju puni 35 mm Leica format, i mogu se koristiti kako kod 35 mm analognih SLR fotoaparata, tako i kod digitalnih refleksnih fotoaparata. DG objektivi nude optimalnu konstrukciju prilagođenu digitalnim fotoaparatima kao i ispunjenje najviših zahteva za objektive uopšte.

 

APO (apohromatski) objektivi – Svetlo raznih talasnih dužina lomi se u optičkom sastavu poput objektiva različito jer sočivo za svaku talasnu dužinu imaju drugačiju žižnunu daljinu. Zbog toga dolazi do tzv. hromatske aberacije koja se manifestuje kao obojene ivice predmeta s većim kontrastom, posebno uz ivice fotografije. Kako bi rešili ovaj problem koristimo sočivo od ELD i SLD vrste stakla koje imaju posebno nisku disperziju. Kombinacijom sočiva od stakla različotg indeksa loma hromatska aberacija svodi se na minimum, a vi dobijate izuzetan kvalitet fotografije.


HSM ultrazvučni motor (Hyper Sonic Motor) je motor koji se pokreće ultrazvučnim talasima. Ova tehnologija nudi vrlo brz, precizan i gotovo nečujan način automatskog izoštravanja. U našim objektivima koriste se dva tipa HSM ultrazvučnog motora. Prvi je HSM prstenasti motor koji se pretežno koristi u najambicioznijim EX objektivima. Taj motor omogućava u bilo kom trenutku manuelnu korekciju fokusa. Drugi je HSM mikromotor kojeg ugrađujemo u kompaktne, tzv. „allround“ zum objektive. Kod njih manuelnu korekcija u AF načinu rada nije moguća.

 

 


RF (Rear Focus) - Fokusiranje pomoću zadnje grupe stakala. Kod Rear Focus objektiva prilikom izoštravanja pomera se samo zadnjnja grupa stakala. Na taj način dobijamo niz prednosti, kao i kod objektiva sa unutrašnjim izoštravanjem. Zadnje fokusiranje daje brže i tiše fokusiranje. Kod RF objektiva dužina ostaje nepromenjena kod izoštravanja, a prednja stakla se ne vrte što omogućuje korišćenje polarizacionog filtera i senila. Kako se dužina objektiva u korišćenju ne menja i nema primetne promene težišta, objektiv je stalno dobro uravnotežen.
Optički stabilizator (OS) - Senzori u objektivu prepoznaju pokrete fotoaparata koji rezultuju neoštrim fotografijama. U kombinaciji s jednim pokretnim obešenim sočivom ti se pokreti kompenzuju. Posledica je da se mogućnosti snimanja iz ruke znatno povećavaju. Stabilizirani objektivi omogućavaju 3 do 4 blende duže ekspozicije od uobičajenih za određenu količinu svetla. Kod modela fotoaparata koji su opremljeni stabilizatorom možete birati dali ćete koristiti stabilizator fotoaparata ili onaj objektiva. Stabilizator u objektivu svakako ima prednost jer daje stabiliziranu sliku u tražilu fotoaparata.


 

Teleconverter-Compatible Lens (CONV) - Objektivi ovog tipa mogu se kombinovati sa, posebno dobavljivim 1,4 ili 2x APO EX DG tele-konverterima. Za odgovarajuće objektive produžuju žižne daljine. APO EX DG tele-konverteri se preračunavaju optički i mehanički a prilagođeni su samo određenim objektivima. Iz toga proizlaze izuzetni snimci za te određene objektive, ali i ograničenja primene upravo na određenim objektivima. U slučaju pogrešne kombinacije mogla bi kod nekih vrsta objektiva zadnje sočivo objektiva doći u dodir sa prednjim sočivom telekonvertera. Naši APO EX DG telekonverteri mogu se primeniti samo na objektivima sa posebnom oznakom. Tačnu tabelu kompatibilnosti naći ćete na našoj internet stranici.Title Specifications
Ugao gledanja (horizontalni, vertikalni, dijagonalni)
Struktura objektiva (elementi/grupe)
Najmanja razdaljina za fokusiranje (m)
Stabilizator slike
Prečnik filtera (mm)
Maks. prečnik x dužina (mm)
Težina (g)
Dodatna oprema (zonerica, poklopci...)
TOP