Sigma 12-24mm f/4,5-5,6 DG HSM II za Canon

Šifra: / Na stanju

~ pozovite za cenu

Ovaj ultra širokougaoni zum objektiv pruža 122 stepeni širok ugao gledanja.

Tehnički detalji

Naziv proizvoda

12-24mm F4,5-5,6 DG HSM II

žižna daljina

12-24 mm

Otvor blende

4,5-5,6

HSM bajonet

CA, NA, PA, SA, SO

Tehnologija objektiva

DG, HSM, IF

Kompatibilnost s telekonverterom

ne

Dijagonalni vidni ugao

122° - 84,1°

Konstrukcija objektiva

17 Lenses in 13 Groups

Broj listića blende

6

Najmanji otvor blende (F)

22

Najmanja fokusna udaljenost

28 cm

Najveće povećanje

1:6,4

Mere (promer x daljina) (mm)

oko 87 x 120,2 mm

Težina (g)

oko 670 g

Uključen pribor

torbica objektiva
DG objektivi, poput naših DC objektiva, savremena su generacija optike prilagođena digitalnim fotoaparatima. Odlikuju se tehnologijom antirefleksnih premaza sočiva i konstrukcijom koja sprečava reflekse sa senzora na zadnje sočivo objektiva. Osim što se time izbegava stvaranje dvostrukih slika, dobivaju se fotografije uravnoteženih i zasićenih boja. DG objektivi namijenjeni su zahtevnom i ambicioznom korišćenju digitalnih SLR fotoaparata sve do punog formata. Ovi objektivi osvetljavaju puni 35 mm Leica format, i mogu se koristiti kako kod 35 mm analognih SLR fotoaparata, tako i kod digitalnih refleksnih fotoaparata. DG objektivi nude optimalnu konstrukciju prilagođenu digitalnim fotoaparatima kao i ispunjenje najviših zahteva za objektive uopšte.
HSM ultrazvučni motor (Hyper Sonic Motor) je motor koji se pokreće ultrazvučnim talasima. Ova tehnologija nudi vrlo brz, precizan i gotovo nečujan način automatskog izoštravanja. U našim objektivima koriste se dva tipa HSM ultrazvučnog motora. Prvi je HSM prstenasti motor koji se pretežno koristi u najambicioznijim EX objektivima. Taj motor omogućava u bilo kom trenutku manuelnu korekciju fokusa. Drugi je HSM mikromotor kojeg ugrađujemo u kompaktne, tzv. „allround“ zum objektive. Kod njih manuelnu korekcija u AF načinu rada nije moguća.


Unutrašnje fokusiranje (IF) – Kod objektiva koji imaju unutrašnje fokusiranje, za izoštravanje pomera se samo jedna ili više grupa sočiva. Pri tome, kao kod „rear-focus“ objektiva, postoji niz prednosti poput bržeg i tišeg fokusiranja. Nadalje, Kod IF-objektiva dužina se ne mijenja prilikom izoštravanja a prednje sočivo ne rotira, što omogućava korišćenje polarizacionog filtera i lepzastog senila. Kako se dužina objektiva u korišćenju ne menja, nema primetne promene težišta pa je objektiv stalno dobro izbalansiran.

Title Specifications
Ugao gledanja (horizontalni, vertikalni, dijagonalni)
Struktura objektiva (elementi/grupe)
Najmanja razdaljina za fokusiranje (m)
Stabilizator slike
Prečnik filtera (mm)
Maks. prečnik x dužina (mm)
Težina (g)
Dodatna oprema (zonerica, poklopci...)
TOP