Nikon NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR DX

Šifra: / Na stanju

~ pozovite za cenu

Svestran zum objektiv koji pokriva sve od širokougaonog do telefoto raspona, obezbediće vam izuzetne fotografije i video zapise u praktično svakoj situaciji. Poseduje redukciju vibracije od 4 efektivne stope što će omogućiti slikanje iz ruke i u jako lošim svetlosnim uslovima, takodje je poboljšana i sama optika da razvije maksimum iz nikonovih senzora visoke rezolucije.

 

NIKKOR 18-140mm f / 3.5-5.6G ED VR objektiv iz Nikona je višenamenski zum objektiv sposoban za širokougaono i telefoto snimanje sa 35mm Focal length ekvivalet 27-210mm. Kompatibilan sa DX fotoaparatima i kamerama formata FX formata uz korišćenje DX crop mode. Jedan element od stakla sa ekstra niskom disperzijom (ED) i jedan asferični element obezbeđuju visoku rezoluciju i kontrast, istovremeno svodeći većinu vidova distorzije i disperzije boja na minimum. Nikonov super Integrisani objektiv premaz (sic) poboljšava prenos svetlosti i smanjuje duhova i odbljeska. Kombinacija optikom visokog kvaliteta i širokog spektra zoom čine 18-140mm objektiv idealan za putovanja i druge zadatke koji zahtevaju funkcionalnost bez žrtvovanja prenosivosti.

Nikonov Silent Vave motor (SVM) autofokus mehanizam obezbeđuje gotovo nečujni automatsko fokusiranje koji je i brz i precizan. U kombinaciji sa Vibration Reduction (VR) stabilizacijom slike, SVM AF sistem opremio AF-S DKS NIKKOR 18-140mm za ručni video snimanje, kao i brze akcije fotografijom. Osim toga, prekidač za autofokus omogućava trenutni prelazak na ručno fokusiranje bez skretanja pogleda sa predmeta.

 

Žižna daljina: 18-140mm

Maksimalni otvor blende: f3.5 - 5.6

Minimalni otvor blende: f22 - 38

Konstrukcija objektiva: 17 elemenata u 12 grupa (1 ED element, 1 asferično sočivo, SIC)

Ugao slike: DX 76° - 11°30'

Minimalna distanca fokusa: 0.45m

Maksimalno uveličanje: 0.23x

Broj listića blende: 7 (zaobljeni)

Prečnik filtera: 67mm

Prečnik x Dužina: 78 x 97mm

Težina: 490g

 

Title Specifications
Ugao gledanja (horizontalni, vertikalni, dijagonalni)
Struktura objektiva (elementi/grupe)
Najmanja razdaljina za fokusiranje (m)
Stabilizator slike
Prečnik filtera (mm)
Maks. prečnik x dužina (mm)
Težina (g)
Dodatna oprema (zonerica, poklopci...)
TOP