Nikon AF VR Zoom-Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED

Šifra: / Na stanju

Redovna cena: ~ pozovite za cenu<

€ 1.675,00

VR rad pruža ekvivalent radu zatvarača brzine 3 stepena brže (osam puta) brže. Smanjena vibracija za tražilo može da se ukine da bi se sačuvalo napajanje baterije.

Objavljen još 2000. godine Nikkor AF 80-400mm f / 4.5-5.6D ED VR je prvi u nizu novih Nikon objektiva funkcijom Redukcije vibracija (VR) mehanizam koji je svakako jedan od ključnih argumenata za kupovinu ovog objektiva. VR ima efikasnost ekvivalentna 3 F-stops (po ceni od malim brzinama zatvarača poput svih optičkih stabilizatora slike). Za razliku od svog kolege Canon VR je sposoban da detektuje pomeranje tako da nije potrebno da se prebacite između dva različita načina za statičke i akcionih scena. VR treba isključiti kada koristite objektiv na stativ - u suprotnom rizikujete dodao zamućenje sočiva, jer pokušava da pronađe zahtev nepostojećeg.

 

AF 80-400mm VR je zlatni prsten objektiv ukazuje na profesionalni razred Nikon objektiv za F-mount DSLR.

Kvalitet izrade objektiva je dobra, mnogi delovi su izrađeni od kvalitetne plastike. Nikkor ima konvencionalan prsten zuma što ga čini veoma pogodan za postavljanje na tačnu žižnu daljinu. AF 80-400mm VR ima odvojiv stativ ogrlicu koja je svakako potrebna zbog težine sočiva. Većina korisnika će verovatno radije da ga skine.

 

Zahvaljujući IF (interno fokusiranje) dizajn prednjeg elementa ne rotira, kada koristite polarizacioni filter neće predstavljati nikakav problem. Objektiv nema unutrašnji AF motor i oslanja se na prorezima Drive screv upravlja kamerom. Kao rezultat AF rad će generisati umeren stepen buke. Brzina AF ​​je prilično spora i to je osnovna zamerka ovom objektivu kao i nesto lošiji rezultati na 400mm.

 

Konstrukcija objektiva: Elementi/grupe

17 / 11

Najbliža označena daljina fokusiranja [m]

2,3

Veličina priključnog filtera [mm]

77

Dimenzije: Prečnik x dužina (produžetak od nožice objektiva), [mm]

91 x 171

Težina [g]

1340

Title Specifications
Ugao gledanja (horizontalni, vertikalni, dijagonalni)
Struktura objektiva (elementi/grupe)
Najmanja razdaljina za fokusiranje (m)
Stabilizator slike
Prečnik filtera (mm)
Maks. prečnik x dužina (mm)
Težina (g)
Dodatna oprema (zonerica, poklopci...)
TOP