Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II

Šifra: / Na stanju

~ pozovite za cenu

Profesionalni zum objektiv sa brzom blendom i smanjenjem vibracija, kao i slojem nanokristala. Ovaj objektiv obezbeđuje izuzetnu oštrinu od ivica do uglova, dok njegov brz i tih autofokus daje oštre slike u bilo kakvim uslovima osvetljenja. Kućište od magnezijuma sa zaštitom od nepovoljnih vremenskih uslova zadovoljava najzahtevnije profesionalne potrebe.

F-S NIKKOR 70-200mm f / 2.8G ED VR II objektiv je oštar, svestran i trajan telefoto zum objektiv sa konstantnim maksimalnim otvorom blende, koristan u situacijama sa slabim svetlom. Objektiv koriste profesionalci i amateri podjednako, idealan za fotonovinarstvo, sport i  pejzaže, uključujući i  portrete. Objektiv FX formata, može se montirati i koristiti na DX formata DSLR. Inovativni smanjenje vibracija (VR II), sistem smanjuje zamućenje nastalo usled pomeranja fotoaparata omogućava ručno telefoto snimanje čak i u slabo osvetljenim uslovima. Svojim internim Focus sistem obezbeđuje brz autofokus i Silent Wave AF motor omogućava tiho i glatko podešavanje fokusa. Sedam dodatni elementi-niska disperzija sočiva minimiziraju hromatske aberacije i nanokristalni premaz smanjuje duhove i odblesak. Pored toga, Nikonov višeslojni super Integrisani objektiv premaz smanjuje refleksiju u širem opsegu talasnih dužina za unapređenje boja i jasnoće. Pogodan za upotrebu u teškim uslovima.

 

Žižna daljina

70-200 mm

Maksimalni otvor blende

f/2,8

Minimalni otvor blende

f/22

Konstrukcija objektiva

21 elemenat u 16 grupa (sa 7 elemenata od ED stakla i nekoliko elemenata sočiva sa slojem nanokristala)

Ugao slike

34°20’ - 12°20’ (22°50’ - 8° za format Nikon DX)

Najbliža žižna daljina

1,4 m/4,6 ft (u celom opsegu zumiranja)

Br. lopatica dijafragme

9 (zaobljeno)

Veličina filtera/priloga

77 mm

Prečnik x dužina (produžetak od nožice objektiva)

Približno 87 x 209 mm/3,4 x 8,2 in

Težina

Približno 1.540 g/3,4 lb

Pribor koji se isporučuje uz aparat

LC-77 prednji poklopac objektiva od 77 mm koji naleže, zadnji poklopac objektiva LF-1, bajonet senilo HB-48, meka torbica za objektiv CL-M4

Title Specifications
Ugao gledanja (horizontalni, vertikalni, dijagonalni)
Struktura objektiva (elementi/grupe)
Najmanja razdaljina za fokusiranje (m)
Stabilizator slike
Prečnik filtera (mm)
Maks. prečnik x dužina (mm)
Težina (g)
Dodatna oprema (zonerica, poklopci...)
TOP