Nikon AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR

Šifra: / Na stanju

~ pozovite za cenu

NIKKOR ultra-širokougaoni objektiv sa zumom, predviđen za upotrebu sa Nikon SLR fotoaparatima FX formata. Prvi na svetu ultra-širokougaoni objektiv sa smanjivanjem vibracije, on pruža zadivljujuće postojane fotografije i senzoru i tražilu. Superiorni optički dizajn nudi nenadmašnu performansu, dajući izuzetnu rezoluciju i kontrast u različitim uslovima. Odlična vrednost za uloženi novac, ovaj svestrani objektiv koji se svugde može poneti je savršena opcija za fotografe koji zavise od svog budžeta.

AF-S NIKKOR 16-35mm f / 4G ED VR objektiva iz Nikon daje jasne i ne iskrivljene slike. Ovaj objektiv često možete naći u kompletima fotoreportera zbog svog širokog ugla, relativne male težine i trajnosti. Na DX formata DSLR ona pruža 35mm žižnu daljinu ekvivalentnosti 24-52.5mm. Optički dizajn ima 17 elemenata objektiva u 12 grupa, a uključuje 2 Extra-lov Dispersion (ED) i 3 asferična elementa za smanjenje hromatskih aberacija i izobličenja i daju slike visokog kontrasta. Nanokristalni premaz smanjuje odbljeske i senke. Brz, precizan i tih autofokus se ostvaruje preko Nikonovog Silent Wave motora (SVM) i interni Focus (IF) omogućava brzi autofokus bez promene dužine objektiva. Ručno fokusiranje omogućava preciznu kontrolu fokusa čak i kada su u AF režimu. VR  sistem za stabilizaciju slike smanjuje zamućenja usled podrhtavanja fotoaparata u skoro svim situacijama.

 

Žižna daljina 16-35 mm
Maksimalni otvor blende f/4
Minimalni otvor blende f/22
Konstrukcija objektiva 17 elemenata u 12 grupa (sa dva elementa od ED stakla, tri asferična sočiva i nanokristalni sloj)
Ugao slike 107° - 63° (83° - 44° sa Nikon DX formatom)
Najbliža žižna daljina 0,28 m/0,9 ft. (u celom opsegu zumiranja)
Maksimalni odnos reprodukcije 0,25x
Br. lopatica blende 9 (zaobljeno)
Fokus Automatski fokus sa ugrađenim SWM i ručnim fokusom
Veličina filtera/priloga 77 mm
Prečnik x dužina (produžetak oboda za nameštanje objektiva fotoaparata) Približno 82,5 × 125 mm/3,2 x 4,9 in.
Težina Približno 685 g/1,5 lb.
Pribor koji se isporučuje uz aparat LC-77 prednji poklopac objektiva od 77 mm koji naleže, zadnji poklopac objektiva LF-1, senilo HB-23, meka torbica za objektiv CL-1120
Title Specifications
Ugao gledanja (horizontalni, vertikalni, dijagonalni)
Struktura objektiva (elementi/grupe)
Najmanja razdaljina za fokusiranje (m)
Stabilizator slike
Prečnik filtera (mm)
Maks. prečnik x dužina (mm)
Težina (g)
Dodatna oprema (zonerica, poklopci...)
TOP