Sigma 4.5 mm f/2.8 EX DC Circular Fisheye za Canon

Šifra: / Na stanju

~ pozovite za cenu

Ono što je 8 mm „riblje oko“ za fotoaparate punog Leica formata, to je 4,5 mm riblje oko za fotoaparate s APS-C senzorom. Sa vidnim uglom od 180° u svim smerovima ovaj objektiv daje okruglu sliku svega što je ispred fotoaparata.

Linije koje ne prolaze kroz sredinu slike biće jako zakrivljene. Zbog svog fiksnog odnosa ugla i površine izvanredno je pogodan za tehničku primenu i potrebe merenja. Najveća mu je primena u snimanju panorama. Zahvaljujući velikoj svetlosnoj jačini nema problema ni kod snimanja po lošijim svetlosnim uslovima. HSM daje brz i nečujan autofokus kojeg možete po želji ručno korigovati. Korištenjem SLD stakla postignut je izuzetan kvalitet fotografija, a SML premazi sprečavaju refleksije i dvostruke slike.

Tehnički detalji

Naziv proizvoda

4,5mm F2,8 EX DC Zirkular-Fisheye HSM

žižna daljina

4,5 mm

Otvor blende

2,8

HSM bajonet

CA, NA, PA, SA, SO

Tehnologija objektiva

EX, DC, HSM, IF

Prsten blende (za Nikon)

ne

Kompatibilnost s telekonverterom

ne

Dijagonalni vidni ugao

180°

Konstrukcija objektiva

13 stakala u 9 grupa

Najmanji otvor blende (F)

22

Najmanja fokusna udaljenost

13,5 cm

Najveće povećanje

1:6

Promer filtera (mm)

nosač filtera

Mere (prečnik x dužina) (mm)

oko 76,2 x 77,8 mm

Težina (g)

oko 470 g

Uključen pribor

torbica objektiva, poklopac objektiva, zadnji poklopac, prednji adapter objektiva, Filter master plate

Tehnologija objektiva


EX - ekskluzivni kvalitet, napredna konstrukcija i elegantna završna obrada su osobine naše profesionalne linije. Simbol EX označava našu ambicioznu seriju objektiva. Osim visokog standarda kvaliteta ovi se proizvodi odlikuju ekskluzivnim rasponom žižnih daljina i velikom svetlosnom jačinom. Izvanredni SIGMA EX objektivi s beskompromisnom konstrukcijom, ergonomskim rukovanjem te velikom trajnošću ispunjavaju sve potrebe naprednih fotografa i profesionalaca. EX objektivi Vaš su najbolji izbor.DC serija Sigminih objektiva namenjena je isključivo digitalnoj generaciji fotoaparata. Glavna osobina je tehnologija antirefleksnih premaza stakla i optička konstrukcija koja sprečava refleksije između senzora aparata i stražnjeg stakla objektiva. Osim toga DC objektivi daju fotografije impresivnog kvaliteta uprkos kompaktnoj gradnji i maloj težini što ispunjava zahtjeve digitalnih SLR fotoaparata. Ovi objektivi imaju ograničen vidni ugao* prilagođen tzv. APS-C veličini senzora kakav ima većina današnjih digitalnih refleksnih fotoaparata.. APS-C senzor je značajno manji od standardnog "punog" Leica formata od 36 x 24 mm. Nikonovi i Sonyjevi senzori su tako veličine 24 x 16 mm, Canonovi 22 x 15 i Sigmini 21 x 14 mm. Zbog toga DC objektive ne možete koristiti na digitalnim fotoaparatima sa punim formatom ili na analognom fotoaparatu. Dobili bi neizbežno zasenjenja u uglovima fotografije. Zahvaljujući upravo ograničenom vidnom uglu APS-C formata moguće je konstruisati kompaktnije i jeftinije objektive izvanrednih karakteristika. Objektivi su jednostavnije konstrukcije, manjih dimenzija i manje težine. Te uštede naravno prenosimo i na naše kupce pa tako sa našim DC-om dobijete objektiv vanserijskih performansi po vrlo atraktivnim cenama.*vidni ugao objektiva zavisi o modelu fotoaparata na kojem se koristi.HSM ultrazvučni motor (Hyper Sonic Motor) je motor koji se pokreće ultrazvučnim talasima. Ova tehnologija nudi vrlo brz, precizan i gotovo nečujan način automatskog izoštravanja. U našim objektivima koriste se dva tipa HSM ultrazvučnog pogona. Tu  je HSM prstenasti motor koji se pretežno koristi u najambicioznijim EX objektivima. Taj pogon omogućuje u bilo kojem trenutku ručnu korekciju fokusa. Druga stvar je HSM mikromotor kojeg ugrađujemo u kompaktne, tzv. „allround“ zum objektive. Kod njih ručna korekcija u AF načinu rada nije moguća.Unutrašnje fokusiranje (IF) – Kod objektiva koji imaju unutrašnje fokusiranje, za izoštravanje pomiče se samo jedna ili više grupa stakala. Pri tome, kao kod „rear-focus“ objektiva, postoji niz prednosti poput bržeg i tišeg fokusiranja. Nadalje, Kod IF-objektiva dužina se ne menja prilikom izoštravanja a prednje staklo ne rotira, što omogućuje korištenje polarizacionog filtera i lepezastog senila. Kako se dužina objektiva u korištenju ne menja, nema primetne promene težišta pa je objektiv stalno dobro izbalansiran.Title Specifications
TOP