Sigma 15mm f/2,8 EX DG Diagonal-Fisheye za Nikon

Šifra: / Na stanju

~ pozovite za cenu

Sigmin 15 mm objektiv "riblje oko" je objektiv za SLR fotoaparate punog formata koji prikazuje dijagonalni ugao slike od 180°. Sa tom ekstremnom perspektivom, koja se od normalnog vidnog polja ljudskog oka jako razlikuje, kao i sa tipičnim zapisom "ribljeg oka", možete kreativno raditi kao retko kad ranije.

Tehnički detalji

Naziv proizvoda

15mm F2,8 EX DG Diagonal-Fisheye

žižna daljina

15 mm

Otvor blende

2,8

AF bajonet AF

CA, NA, PA, SA, SO

Tehnologija objektiva

EX, DG

Prsten blende (za Nikon)

da

Kompatibilnost s telekonverterom

ne

Dijagonalni vidni ugao

180°

Konstrukcija objektiva

7 Lenses in 6 Groups

Najmanji otvor blende (F)

22

Najmanja fokusna udaljenost

15 cm

Najveće povećanje

1:3,8

Mere (prečnik x dužina) (mm)

oko 73,5 x 65 mm

Težina (g)

oko 370 g

Uključen pribor

torbica objektiva, poklopac objektiva, Rear lens cap

Dodatni pribor

UV filter, Polarizing Filter
EX - ekskluzivni kvalitet, napredna konstrukcija i elegantna završna obrada su odlike naše profesionalne linije. Simbol EX označava našu ambicioznu seriju objektiva. Osim visokog standarda kvaliteta ovi se proizvodi odlikuju ekskluzivnim rasponom žižnih daljina i velikom svetlosnom jačinom. Izvanredni SIGMA EX objektivi s beskompromisnom konstrukcijom, ergonomskim rukovanjem te velikom trajnošću ispunjavaju sve potrebe naprednih fotografa i profesionalaca. EX objektivi Vaš su najbolji izbor.
DG objektivi, poput naših DC objektiva, savremena su generacija optike prilagođena digitalnim fotoaparatima. Odlikuju se tehnologijom antirefleksnih premaza sočiva i konstrukcijom koja sprečava reflekse sa senzora na zadnje sočivo objektiva. Osim što se time izbegava stvaranje dvostrukih slika, dobivaju se fotografije uravnoteženih i zasićenih boja. DG objektivi namijenjeni su zahtevnom i ambicioznom korišćenju digitalnih SLR fotoaparata sve do punog formata. Ovi objektivi osvetljavaju puni 35 mm Leica format, i mogu se koristiti kako kod 35 mm analognih SLR fotoaparata, tako i kod digitalnih refleksnih fotoaparata. DG objektivi nude optimalnu konstrukciju prilagođenu digitalnim fotoaparatima kao i ispunjenje najviših zahteva za objektive uopšte.
Title Specifications
TOP