Sigma 150mm MACRO f/2.8 EX DG OS HSM za Canon

Šifra: / Na stanju

~ pozovite za cenu

Popularni Sigma makro-tele objektiv APO makro 150 mm F2,8 EX DG OS HSM sada je opremljen inovativnim Sigma optičkim stabilizatorom slike koji mogućnosti snimanja iz ruke (bez stativa) proširuje za do 4 blende.

Tehnički detalji

Naziv proizvoda

MAKRO 150mm F2.8 EX DG OS HSM

žižna daljina

150 mm

Otvor blende

2,8

HSM bajonet

CA, NA, SA, SO

Tehnologija objektiva

EX, DG, APO, HSM, IF, OS, CONV

Prsten blende (za Nikon)

ne

Hibridni OS za Sony i Pentax

da

Kompatibilnost s telekonverterom

AF/AF (1,4x/2x)

Dijagonalni vidni ugao

16,4°

Konstrukcija objektiva

19 Lenses in 13 Groups

Broj listića blende

9

Najmanji otvor blende (F)

22

Najmanja fokusna udaljenost

38 cm

Najveće povećanje

1:1

Promer filtera (mm)

72 mm

Mere (promer x daljina) (mm)

oko 79,6 x 150 mm

Težina (g)

oko 1180 g

Uključen pribor

torbica objektiva, stativni prsten (TS-21), poklopac objektiva, Rear lens cap, LH780-05, adapter senila (HA780-01)

Dodatni pribor

UV filter, Polarizing Filter
EX - ekskluzivni kvalitet, napredna konstrukcija i elegantna završna obrada su odlike naše profesionalne linije. Simbol EX označava našu ambicioznu seriju objektiva. Osim visokog standarda kvaliteta ovi se proizvodi odlikuju ekskluzivnim rasponom žiđnih daljina i velikom svjtlosnom jačinom. Izvanredni SIGMA EX objektivi s beskompromisnom konstrukcijom, ergonomskim rukovanjem te velikom trajnošću ispunjavaju sve potrebe naprednih fotografa i profesionalaca. EX objektivi Vaš su najbolji izbor.
DG objektivi, poput naših DC objektiva, savremena su generacija optike prilagođena digitalnim fotoaparatima. Odlikuju se tehnologijom antirefleksnih premaza sočiva i konstrukcijom koja sprečava reflekse sa senzora na zadnje sočivo objektiva. Osim što se time izbegava stvaranje dvostrukih slika, dobivaju se fotografije uravnoteženih i zasićenih boja. DG objektivi namijenjeni su zahtevnom i ambicioznom korišćenju digitalnih SLR fotoaparata sve do punog formata. Ovi objektivi osvetljavaju puni 35 mm Leica format, i mogu se koristiti kako kod 35 mm analognih SLR fotoaparata, tako i kod digitalnih refleksnih fotoaparata. DG objektivi nude optimalnu konstrukciju prilagođenu digitalnim fotoaparatima kao i ispunjenje najviših zahteva za objektive uopšte.

 

APO (apohromatski) objektivi – Svetlo raznih talasnih dužina lomi se u optičkom sastavu poput objektiva različito jer sočivo za svaku talasnu dužinu imaju drugačiju žižnunu daljinu. Zbog toga dolazi do tzv. hromatske aberacije koja se manifestuje kao obojene ivice predmeta s većim kontrastom, posebno uz ivice fotografije. Kako bi rešili ovaj problem koristimo sočivo od ELD i SLD vrste stakla koje imaju posebno nisku disperziju. Kombinacijom sočiva od stakla različotg indeksa loma hromatska aberacija svodi se na minimum, a vi dobijate izuzetan kvalitet fotografije.


HSM ultrazvučni motor (Hyper Sonic Motor) je motor koji se pokreće ultrazvučnim talasima. Ova tehnologija nudi vrlo brz, precizan i gotovo nečujan način automatskog izoštravanja. U našim objektivima koriste se dva tipa HSM ultrazvučnog motora. Prvi je HSM prstenasti motor koji se pretežno koristi u najambicioznijim EX objektivima. Taj motor omogućava u bilo kom trenutku manuelnu korekciju fokusa. Drugi je HSM mikromotor kojeg ugrađujemo u kompaktne, tzv. „allround“ zum objektive. Kod njih manuelnu korekcija u AF načinu rada nije moguća.

 


Unutrašnje fokusiranje (IF) – Kod objektiva koji imaju unutrašnje fokusiranje, za izoštravanje pomera se samo jedna ili više grupa sočiva. Pri tome, kao kod „rear-focus“ objektiva, postoji niz prednosti poput bržeg i tišeg fokusiranja. Nadalje, Kod IF-objektiva dužina se ne mijenja prilikom izoštravanja a prednje sočivo ne rotira, što omogućava korišćenje polarizacionog filtera i lepzastog senila. Kako se dužina objektiva u korišćenju ne mienja, nema primetne promene težišta pa je objektiv stalno dobro izbalansiran.


Optički stabilizator (OS) - Senzori u objektivu prepoznaju pokrete fotoaparata koji rezultuju neoštrim fotografijama. U kombinaciji s jednim pokretnim obešenim sočivom ti se pokreti kompenzuju. Posledica je da se mogućnosti snimanja iz ruke znatno povećavaju. Stabilizirani objektivi omogućavaju 3 do 4 blende duže ekspozicije od uobičajenih za određenu količinu svetla. Kod modela fotoaparata koji su opremljeni stabilizatorom možete birati dali ćete koristiti stabilizator fotoaparata ili onaj objektiva. Stabilizator u objektivu svakako ima prednost jer daje stabiliziranu sliku u tražilu fotoaparata.


 

Teleconverter-Compatible Lens (CONV) - Objektivi ovog tipa mogu se kombinovati sa, posebno dobavljivim 1,4 ili 2x APO EX DG tele-konverterima. Za odgovarajuće objektive produžuju žižne daljine. APO EX DG tele-konverteri se preračunavaju optički i mehanički a prilagođeni su samo određenim objektivima. Iz toga proizlaze izuzetni snimci za te određene objektive, ali i ograničenja primene upravo na određenim objektivima. U slučaju pogrešne kombinacije mogla bi kod nekih vrsta objektiva zadnje sočivo objektiva doći u dodir sa prednjim sočivom telekonvertera. Naši APO EX DG telekonverteri mogu se primeniti samo na objektivima sa posebnom oznakom. Tačnu tabelu kompatibilnosti naći ćete na našoj internet stranici.Title Specifications
TOP